Goran Šaravanja postao glavni Inin ekonomist

120105 saravanjaOd 1. siječnja 2012. posao glavnog Ininog ekonomista obavlja Goran Šaravanja, izvijestili su u srijedu iz Ine.
Šaravanja u Inu dolazi s dužnosti glavnog ekonomista Zagrebačke banke, a njegovim dolaskom Ina po prvi put ima mjesto glavnog ekonomista.
Prema njihovim će riječima, u sklopu svojih dužnosti kao glavnog ekonomista društva Šaravanja biti zadužen za upravljanje ekonomskim analitičkim zadacima u Ini, upravljanje pripremom i izradom strateških analiza, prognoza i prijedloga za menadžment.

Uz kontinuirano praćenje, izvješćivanje i procjenu utjecaja industrijskih i poslovnih promjena na regionalnoj i globalnoj razini na poslovanje kompanije, Šaravanja će razvijati suradnju s nacionalnim i međunarodnim istraživačkim ustanovama i stručnjacima, s ciljem unapređenja strateškog i poslovnog planiranja Ine, kažu u toj kompaniji.

Šaravanja je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu Macquarie u Sydneyu. Prije nego što je postao glavni ekonomist Zagrebačke banke, bio je viši ekonomist u CA IB d.d., načelnik Odjela makroekonomskih istraživanja i prognoza hrvatskog Ministarstva financija i ekonomist u Riznici australske savezne države New South Wales. Na tim je poslovima stekao bogato iskustvo u području makroekonomskih analiza, porezne politike i proračunskog planiranja, navode u Ini.

»Jako mi je drago da se Šaravanja priključio našem timu. Vjerujem da će svojim stručnim znanjem i bogatim profesionalnim iskustvom u međunarodnom poslovnom okruženju pridonijeti kvaliteti strateškog ekonomskog planiranja i analize«, rekao je predsjednik Inine Uprave Zoltán Áldott.
(Željko Bukša – Vjesnik)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.