Obnova Doma kulture u Donjoj Lastvi

120104 lastvaObnova Doma kulture u Donjoj Lastvi, nastavljana je renoviranjem višenamjenske velike dvorane s pozornicom, koja bi trebala biti završena do kraja siječnja. Kako je izjavio za naš radio Zvonimir Deković, predsjednik NVO Hrvatska krovna zajednica "Dux Croatorum" iz Tivta, financijska sredstva osigurao je Fond za manjine Crne Gore, uz donacije i dobrovoljni rad pojedinaca aktivista Hrvatske krovne zajednice.

"Planiramo da dom vratimo u potpunosti u funkciju sa različitim sadržajima kako bi stvorili jednu cjelinu koja će svakodnevno funkcionirati i u kojoj će se stalno nešto događati. Gradonačelnik Miodrag Kankaraš je obećao financijsku potporu lokalne uprave daljnjem uređenju Doma kulture u Donjoj Lastvi kao i dodatnim angažiranjem komunalnog poduzeća na uređenju prilaza i hortikulturnom oplemenjivanju okolice doma koji postaje kompleks. U ovom kompleksu se sada nalaze Turist biro, Radio Dux, Hrvatska knjižnica i budući Hrvatsko kulturno informacijski centar- kazao je Deković.
Budžetskim sredstvima Općine Tivat za 2012 god. godinu predviđen je iznos od 15 tisuća eura za zamjenu preostale dotrajale stolarije na objektu Doma kulture u Donjoj Lastvi i kupovinu dodatne opreme kako bi završili radove u prvoj fazi.

Kako je dom izgledao nakon preuzimanja od humanitarene organizacije „Caritas" i kako radovi napreduju možete pogledati u našoj foto galeriji http://www.radiodux.me

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.