Sjajna turneja TO HRT-a po BiH

120103 turnejaTamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold vratili su se u Zagreb s uspješne turneje po Bosni i Hercegovini bogatiji za četiri sjajna koncerta i izuzetno topao prijem publike. U organizaciji udruge Note iz Zenice, u Tuzli, Vitezu, Zenici i Sarajevu, od 17. do 20. prosinca, Tamburaši su na čelu s maestrom Leopoldom, pronosili svoj jedinstveni zvuk i donosili blagdansko raspoloženje na radost i oduševljenje publike.
U sva četiri grada, s programima sastavljenima za svaki posebno, izvodili su neke od svojih najpoznatijih točaka te obrade najljepših hrvatskih i svjetskih božićnih napjeva.
Gosti su im bili Đani Stipaničev i sopranistica Katarina Kikić. Upravo je zahvaljujući Katarini Kikić, Zeničanki školovanoj u Sarajevu,  turneja i ostvarena.

O toplom dočeku bosanskohercegovačke publike posvjedočio je maestro Leopold: Bilo je to stvarno ugodno iznenađenje što se tiče prijema publike, kako su reagirali na sve naše koncerte. Sve dvorane bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a koncerti su se malo razlikovali, iako je tema naravno bio božićni program uz naše goste pjevači, a to su ovoga puta bili Đani Stipaničev i Katarina Kikić, sopranistica rođena u Zenici. Programi su se donekle razlikovali jer je tu i tamo bilo iste publike na koncertima. U Sarajevu je primjerice bio diplomatski kor, uzvanici, puno ministara i redom su svi bili oduševljeni, iznenađeni našim izvedbama i našim programima, a isto tako smo i mi podijelili radost s publikom  koja je na svakom nastupu tražila barem nekoliko biseva. Sve u svemu, i organizacijski i programski gledano bila je to jako, jako uspješna turneja.

Da je suradnja bila uspješna na obostrano zadovoljstvo svjedoče i brojne pohvale koje pristižu tamburašima i maestru Siniši Leopoldu iz BiH, a ne nedostaje ni poziva za buduća gostovanja!
(HRT)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.