Hrvatska loza iz Chicaga u Matici

Članovi hrvatske folklorne skupine „Hrvatska loza“  iz Chicaga nastavljaju svoju uspješnu turneju po Hrvatskoj. Trenutno se nalaze u gradu Zagrebu, a 2. srpnja su posjetili i Hrvatsku maticu iseljenika. Pozdrav dobrodošlice uputila im je Katarina Fuček,  ravnateljica Hrvatske matice iseljenika, pohvalivši ih za čuvanje i njegovanje hrvatske tradicijske kulture i ljubav prema folklornim plesovima, pjesmama, narodnim nošnjama i zvucima tamburice. Čak i sam naziv „Hrvatska loza“ sugerira duboke i trajne korijene, čvrstu povezanost s tlom odakle su u daleke Sjedinjene Američke Države stigli njihovi roditelji i djedovi.
U ime pedesetak članova „Hrvatske loze“, djevojaka i mladića i njihovih učitelja i roditelja, organizatoru turneje, Hrvatskoj matici iseljenika, zahvalila se njihova predsjednica Ljubica Sušec.
„Hrvatska loza“ večeras sudjeluje u službenom programu Desetog međunarodnog festivala folklora u Velikoj Gorici, a zatim odlaze prema Slavoniji. Posjetit će Osijek i herojski grad Vukovar, te sudjelovati u svečanom mimohodu i programu ovogodišnjih Đakovačkih vezova, jednoj od najznačajnijih hrvatskih smotri izvornoga folklora. Uvjereni smo da će ovi sjajni folkloraši, naša hrvatska mladost iz Chicaga, osvojiti srca Đakovčana i njihovih gostiju.

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.