Nogometašice NK CROATIE iz Kanade posjetile HMI

U utorak, 3. kolovoza Hrvatsku maticu iseljenika posjetile su nogometašice iz Kanade, članice nogometnog kluba „Croatia“ iz Mississauge, Kanada. Njihovu prvu sportsku turneju po Hrvatskoj u trajanju od deset dana organizirala je Hrvatska matica iseljenika. Uz igranje prijateljskih nogometnih utakmica u Zagrebu, Kninu, Čavoglavima, Splitu i Rijeci, djevojke će obići i mnoge kulturne, prirodne i povijesne znamenitosti naše domovine, te posjetiti i razgledati Zagreb, Plitvička jezera, Knin, Split, Čavoglave, Opatiju i Rijeku.

U HMI-u ih je pozdravila Srebrenka Šeravić, rukovoditeljica Odjela za kulturu, koja je istaknula kako veseli činjenica da su HMI uz folklorne skupine napokon posjetile i sportašice, drage gošće iz Missassauge, njihovi treneri i roditelji.

Trener nogometašica, Mike Tominac, istaknuo je kako je dirnut toplim prijamom u kući svih iseljenih Hrvata, HMI, te kako se zahvaljuje na lijepo organiziranoj turneji koju je za njih priredila Gordana Vojvodić iz Matice.

-S ponosom i veseljem njegujemo hrvatske korijene koje prenosimo na mlade generacije. Kod nas u našoj sredini ima 500 djece koja s veseljem uče o Hrvatskoj – istaknuo je u pozdravnom govoru trener Tominac.

Djevojke NK „Croatia“ iz Mississauge odlaze iz Zagreba zadovoljne. U jučerašnjoj utakmici s NK „Agram“ iz Zagreba postignule su neriješen rezultat 1:1, i pune sportskog samopouzdanja kreću u nove sportske uspjehe po Hrvatskoj.

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.