Okončana uspješna turneja Sljemena

Koncertima u Polači i u Ribarskom selu, koje se nalazi u sklopu kompleksa hotela Solaris u Šibeniku, završena je uspješna turneja HŽFG „Sljeme“- Kanada.
U četvrtak, 8. srpnja folkloraši iz Kanade bili su gosti folklorne skupine „Gradina“ iz Polače. Druženje je započelo na pozornici u centru Polače nastupima domaće skupine „Gradina“ i dragih gostiju HŽFG „Sljeme“ iz Kanade. Tom je prigodom goste pozdravio umjetnički voditelj KUD-a, Dragan Kutija, inače stalni suradnik HMI-a i predsjednica KUD-a, Anka  Bobanović. U ime „Sljemena“ domaćine je pozdravila njegova predsjednica Sonia Balet.
Nakon koncerta nastavljeno je zajedničko druženje domaćina s gostima iz izvandomovinstva. Ljubazni domaćini priredili su uistinu veliku gozbu, dočekavši goste iz Kanade onako kako se dočekuju samo oni najdraži. Uz izvrsne domaće specijalitete : domaći sir, pršut, prasetinu s ražnja i domaće vino, fešta je potrajala do ranih jutarnjih sati. Pjevala je tada zajedno domovinska i izvandomovinska Hrvatska. S folklorašima je pjevao i načelnik Polače, Viktor Prtenjaća, koji je velika potpora svih aktivnosti ovog pitoresknoga mjesta.
Nakon zajedničkog druženja uslijedio je rastanak od dragih domaćina. „Nadam se da ovo nije naše zadnje zajedničko druženje. Hvala vam što ste posjetili našu Polaču. Iznimno smo počašćeni što ste bili u našoj sredini“, rekao je na rastanku Dragan Kutija.
Nakon Polače, gosti iz Kanade su održali koncert  u Ribarskom selu, u sklopu hotela Solaris u Šibeniku, gdje se okupio veliki broj gostiju svih Solarisovih hotela. Golemim aplauzom nagradili su izvrsne folkloraše iz Kanade, koji su održali atraktivan koncert.
Sljedećega dana uslijedio je rastanak koji je mnogima teko pao, jer je došao kraj zajedničkih tuluma i nezaboravnih druženja. Rastanak je započeo u Šibeniku, gdje je dio gostiju ostao, potom u Karlovcu, te u Zagrebu, gdje su došli posljednju kanadski gosti, te njihovi gosti i ispomoć na turneji, tamburaši „Šumara“ iz Vinkovaca. 
„Puno hvala na svemu i hvala Matici u izvrsno organiziranoj turneji. Ne mogu vjerovati da je već njezin kraj“, rekla je na kraju turneje predsjednica HŽFG „Sljeme“- Kanada, predsjednica folklorne skupine Sonia Balet.
 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.