Završila Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Tekst i fotografije: Lada Kanajet Šimić

Mala škola hrvatskog jezika i kulture, koja se i ove godine odvijala u Dječjem odmaralištu Crvenoga križa Villa rustica u Novome Vinodolskom od 19. do 30. srpnja, završila je u četvrtak 29. srpnja večernjom priredbom kojoj je nazočio veliki broj roditelja i posjetitelja.

I ove se godine potvrdilo da je, kada su djeca i mladi u pitanju, radionički način rada odličan model za podučavanje hrvatskoga jezika. Polaznici su mogli sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bilo je tu i puno, veselja i radosnih trenutaka pod nadzorom učitelja i voditelja.
 
Ovogodišnji je program okupio 52 djece, uzrasta 9-16 godina, iz 15 europskih i prekooceanskih zemalja: Švicarske, Finske, Njemačke, Austrije, Belgije, Francuske, Italije, Velike Britanije, Norveške, Turske, Slovenije, Vojvodine, Bosne i Hercegovine, Kanade i Hrvatske, a koliko su naučili i jezično se usavršili pokazali su i dokazali sebi i drugima upravo na završnoj priredbi.

Priredba je tradicionalno završila dodjelom Spomenaka.

Fotogalerija i opširniji tekst o Maloj školi bit će objavljeni u rujnu mjesecu.

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.