Zbor Rajna –Majna zapjevao u Matici

Tekst: Srebrenka Šeravić

Članovi Hrvatsko-njemačkog muškog komornog zbora Rajna – Majna posjetili su 10. lipnja Hrvatsku maticu iseljenika. Podsjetimo, ovaj je zbor u organizaciji HMI 3. lipnja doputovao na svoje prvo gostovanje u Hrvatsku. Do sada su uspješno nastupili u Tuhlju, Petrinji, Križevcima i Krapini, a očekuju ih još nastupi u Rijeci i Zagrebu.
 
Ravnateljica Hrvatske matice iseljenika Katarina Fuček izrazila je srdačnu dobrodošlicu članovima Zbora, upoznavši ih s djelovanjem institucije i naglasivši iznimnu vrijednost kulturne suradnje Hrvata koji žive u iseljeništvu s kulturnim društvima u zemljama u kojima danas žive, te važnost povezivanja s Republikom Hrvatskom. Susretu sa zborom nazočio je i Ivan Bagarić, saborski zastupnik, predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske i predsjednik Upravnog odbora HMI.
 
U ime Zbora pozdravnu riječ je uputio njegov predsjednik ,Holger Schlosser, istaknuvši dobru suradnju s Hrvatskom maticom iseljenika u pripremama ovog gostovanja, te želju da se ovaj projekt suradnje među narodima i kulturama i ubuduće nastavi uspješno razvijati. Dirigent Zbora Holger Wittgen priredio je i kratak nastup ovih vrsnih pjevača. Uz dvije lijepe njemačke pjesme imali smo prigodu čuti i staru hrvatsku budnicu Živila Hrvatska.
 
Susret u Hrvatskoj matici iseljenika protekao je u iznimno ugodnom i prijateljskom ozračju. Članovima Hrvatsko-njemačkog muškog komornog zbora želimo uspješne koncerte i ugodne trenutke do kraja njihovog boravka u našoj domovini, uz želju da nam se uskoro ponovno vrate!

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.