Pjesnikinja Ljerka Totch Naumova u Torontu

120525 ljU povodu 25.godina Kanadsko-makedonskog društva pisaca «Braća Miladinovci» u Torontu održana je proslava s bogatim kulturnim programom.
Proslava je započela 12. svibnja u večernjim satima u prepunoj velikoj dvorani crkve Sveti Kliment Ohridski koju je otvorila pjesnikinja Maja Donevska Ivanovska, predsjednica Društva. Pozdravnu riječ nazočnima uputio je veleposlanik Republike Makedonije u Kanadi Nj.E. mr. sc. Ljuben Tevdevski.
Potom je hrvatsko-makedonska pjesnikinja Ljerka Totch Naumova, počasni gost iz Republike Makedonije, promovirala knjigu «Nostalgicni izdivki»/ «Nostalgični uzdasi». To je zajednička zbirka pjesama 27 autora, članova Društva «Braća Miladinovci» iz Toronta. Izbor pjesama i recenziju napravila je Naumova , a ilustraciju knjige njen sin Dubravko Naumov, akademski slikar koji živi u Torontu. Knjigu je financijski podržala Agencija za iseljeništvo Republike Makedonije.
Poslije promocije održan je miting poezije i otvorenje izložbe slika umjetnice Lili Kopačove Spasovski i kipara Gorana Gečovskog. U muzičkom dijelu programa  sudjelovali su operni umjetnici: Jasna Dineva i Martin Georgievski.
Drugoga dana, 13. svibnja održana je promocija 13. knjige poezije Ljerke Totch Naumove naslovljena «Niz viorot na veterot živee čovekot/«Kroz vihor vjetra živi čovijek» koju je vodila istaknuta pjesnikinja Maja Donevska Ivanovska. Autorica knjige, članica ZHRM-a u Skopju, predstavila se brojnoj publici s nekoliko najnovijih pjesama.
Na manifestaciji Dani makedonske literature I kulture u Torontu pjesnikinji Ljerki Totch Naumovoj dodijeljena je plaketa/zahvala za sastavljanje recenziju i promociju knjige «Nostalgični izdivki«, a Dubravku Naumovom za ilustraciju.
(LJ.T.N.)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.