Dva desetljeća HALUD-a

halud 120522Biti ustrajan u jednom poslu i pri tome postizati pozitivne i pohvalne rezultate uistinu je vrlina kojom se svatko može pohvaliti, a ovoga puta riječ je o HALUD-u, društvu koje već dugi niz godina radi na stvaranju i uzgajanju hrvatske pisane riječi. Ove godine svečano proslavlja svoju 20. obljetnicu rada, koju će obilježiti svečanom akademijom 14. listopada, u HD "Sydney", u Punchbowlu.
Na nedavno održanom sastanku uprave HALUD-a bilo je riječi o pripremama programa za ovu obljetnicu, a kako je istakao i sam predsjednik Ante Glavor , članovi Društva, kao i hrvatska javnost mogu biti ponosni s onima koji su kroz ove godine zdušno radili. Naime, do sada je HALUD imao svake godine nekoliko vrlo uspješnih književnih popodneva, kroz godine je izdao zajedničke i pojedinačne knjige, a istovremeno članstvo ovog društva, iako neveliko, ipak je aktivno i u svojim granicama mogućnosti djelovalo na njegovanju hrvatske pisane riječi i kulturnome radu.
Književni natječaj HALUD-a
Program obljetnice bit će u granicama mogućnosti Društva, a u listopadu održat će se svečana obljetnička akademija s bogatim programom. Osim toga, na sastanku je odlučeno da se od 1.6. do 31.8.2012. zainteresirani pisci poezije jave na KNJIŽEVNI NATJEČAJ. Pravo učešća imaju ne samo članovi HALUD-a, već svi oni koji pišu i stvaraju.
Rezultati natječaja bit će objavljeni na svečanoj obljetničkoj akademiji, a za tri najuspješnija rada slijede i novčane nagrade, i to - prva nagrada $200, druga - $100 i treća - $50. Osim novčanih nagrada pobjednici će dobiti i prigodne trofeje, koje za ovu priliku daruje uredništvo HT "Nova Hrvatska".
Što se tiče sudionika natječaja, potrebno je poslati do tri pjesme i to još neobjavljene. Radove je potrebno slati pod šifrom, a u drugoj koverti potrebno je da autor pošalje svoje osobne podatke i šifru pod kojom je pisao svoje radove za natječaj. Koverte s osobnim podacima otvorit će se na Književnoj akademiji i tada proglasiti pobjednici. Radove će ocjenjivati neutralni žiri sastavljen od stručnih osoba. Radove treba slati na adresu: HALUD - "Za književni natječaj", P.O. Box 122, PUNCHBOWL, NSW 2196.
Što se tiče daljnjih priprema, predsjednik Ante Glavor poziva na ovaj obljetnički događaj HALUD-a, društva koje je služilo, služi i služit će i nadalje hrvatskoj zajednici Australije. ((F. Harmat - Nova Hrvatska )

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.