Zimska škola hrvatskoga folklora - 3. - 12. siječnja 2018.

ORGANIZATOR: HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
Programski voditelj: Andrija Ivančan, prof.
Voditeljica projekta: mr. sc. Snježana Jurišić, prof.


 

PROGRAM:
  plesovi, pjesme, nošnje i glazbala ALPSKOG PODRUČJA. Polaznici mogu odabrati: PLES, TAMBURE ili TRADICIJSKA GLAZBALA.

PRIJAVA: Prijavu je moguće izvršiti popunjavanjem i slanjem priložene prijavnice na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 1.12.2017.

PRIJAVNICA 

ŠKOLARINA: Školarina iznosi 80 eura za polaznike izvan RH te 600 kuna za polaznike iz RH. Po prijavi polaznici dobivaju račun na osnovi kojeg plaćaju školarinu.

SMJEŠTAJ: HOTEL PODRAVINA, Koprivnica, cijena punog pansiona iznosi 178,00 kuna (pdv i pristojba uključeni).


   

Zimski ciklus ŠHF obuhvaća program plesova, nošnji, pjesme i glazbala hrvatskoga alpskog područja koje uključuje sjeverozapadnu Hrvatsku i Istru. Tako će polaznici učiti narodne plesove Gorskog kotara i Grobinštine, Karlovačkog pokuplja, Jaskanskog prigorja i polja, Samoborskog, Zaprešičkog, Vrapčanskog i Zagrebačkog prigorja i polja, Sesvetskog, Zelinskog, Vrbovečkog prigorja i polja, Zagorja, Međimurja i Podravine. Predavat će se i plesovi gradišćanskih Hrvata, hrvatske  nacionalne manjine koja živi u austrijskoj pokrajini Gradišće (Burgenland), dok u širem smislu naziv obuhvaća i Hrvate na susjednim područjima zapadne Mađarske i južne Slovačke, donjoaustrijske Hrvate  te moravske Hrvate.

Osim programskog stručnog voditelja Andrije Ivančana, prof. etn.,  umjetničkog ravnatelja našeg nacionalnog ansambla pjesama i plesova Hrvatske „Lado“,  Odjel tambura vodi Tibor Bun, poznati tamburaški voditelj prisutan na kulturnoj sceni  te Odjel tradicijskih glazbala vodi glazbeni pedagog Vjekoslav Martinić, poznati majstor izrade tradicijskih glazbala.    Uz voditelje predavanja i vježbe održavaju i istaknuti folklorni voditelji i koreografi: Nerina Štajner iz Pule, Miro Kirinčić iz Karlovca, folklorne selektorice Senka Jurina, dipl.ing. iz Zaboka i Katarina Horvatović, mag. etn. i kult. antrop. iz Zagreba, voditelj Kola Slavuj Štefan Novak iz Austrije, prof. dr. sc. Goran Oreb sa Sveučilišta u Zagrebu, Kristina Benko Markovica, prof.,  zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca, poznati folklorist Vidoslav Bagur te glazbeni korepetitor Antun Kottek iz Zagreba i gost predavač Siniša Leopold, hrvatski skladatelj, glazbeni pedagog i dirigent.

SVEČANI ZAVRŠNI KONCERT polaznika ŠHF-a  održat će se u petak, 12. siječnja 2018. u 20,00 sati u Dvorani Domoljub, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica. Dobro došli!

Partneri ŠHF: Grad Koprivnica – Koprivničko-križevačka županija


Hrvatska matica iseljenika
mr. sc. Snježana Jurišić, rukovoditeljica Odjela za kulturu
Trg Stjepana Radića 3
10000 Zagreb

Tel: 01/61 15 116
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.matis.hr 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.