Dan neovisnosti s Hrvatima na Novom Zelandu

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno državnim tajnikom Zvonkom Milasom i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom sudjelovala je na proslavi u Hrvatskom kulturnom društvu u Aucklandu

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ivanom Penavom, gradonačelnikom grada Vukovara sudjelovala je 8. listopada na proslavi Dana neovisnosti Republike Hrvatske u Hrvatskom kulturnom društvu u Aucklandu, Novi Zeland.
Proslavi su prisustvovali Damir Kušen, hrvatski veleposlanik u Australiji i Novom Zelandu, Leo Panzić, počasni konzul RH u Novom Zelandu, Goran Katić, član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH, Len Stulich, Goran Kačurov i brojni drugi pripadnici hrvatske zajednice u Novom Zelandu.
Uz impresivni nastup ansambla Kralj Tomislav s Novog Zelanda događaj je popraćen i izvedbom tradicionalne hrvatske pjesmu iz međimurskog kraja 'Dej mi, Bože, joči sokolove', s podlogom Ansambla Kralj Tomislava, koju je izvela Ngakirikiri Kershaw, novozelandska Maorka. Nakon nastupa uslijedilo je prikazivanje filma Bitka za Vukovar, te su se nazočnima obratili državni tajnik Milas i gradonačelnik Penava.
(www.hrvatiizvanrh.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.