World Art Games u Zagrebu, Vukovaru, Umagu i Ludbregu

Više od 500 umjetnika iz 50 zemalja svijeta sudjelovat će na 1. svjetskim umjetničkim igrama koje će se pod geslom 'Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku'. Igre će pratiti izložbe slika, skulptura, keramike, nakita i fotografija, bit će organizirani književni susreti, glazbeno-scenski nastupi i modne revije
Više od 500 umjetnika iz 50 zemalja svijeta sudjelovat će od 29. lipnja do 10. srpnja na 1. svjetskim umjetničkim igrama koje će se pod geslom 'Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku' održati u Zagrebu, Vukovaru, Umagu i Ludbregu, najavljeno je na konferenciji za novinare u vukoarskoj Gradskoj upravi
Svjetske umjetničke igre održavat će se svake druge godine u drugoj državi, a ove će se godine, kako je najavio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, otvoriti u Vukovaru u subotu, 29. lipnja.
'Grad Vukovar je među prvima prepoznao vrijednost i plemenitu ideju Svjetskih umjetničkih igara. S Glavnim uredom igara surađuje već tri godine, a zajedno smo u Vukovaru već organizirali dvije umjetničke slikarske kolonije i keramičku koloniju', rekao je Sabo.
Igre će pratiti izložbe slika, skulptura, keramike, nakita i fotografija, bit će organizirani književni susreti, glazbeno-scenski nastupi i modne revije, a u Vukovaru će nastupiti više od 200 umjetnika iz Hrvatske, Kolumbije, Malezije, Meksika, Novog Zelanda i Crne Gore.
Organizator i intelektualni vlasnik projekta je organizacija sa sjedištem u Hrvatskoj - Svjetske umjetničke igre - World Art Games.
(Hina/tportal.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.