Utjecajne hrvatske žene u HMI

Na prijamu za dobitnice nagrada i organizatore, koji je pratila dokumentaristička izložba Matičinih projekata, dobrodošlicu gošćama uputila je Mirjana Piskulić i ravnatelj Matice Marin Knezović. Prijamu je nazočila i Nives Antoljak, članica žirija uime HMI za dodjelu nagrada Mreže

Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu održala je konferenciju “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal” te dodijelila nagrade Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice, 8. ožujka u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Dobitnice Nagrade Utjecajne hrvatske žene/ Croatian Women of Influence Award su žene hrvatskoga podrijetla iz Australije, Kanade, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva, a Nagrade Buduće liderice/Future Leaders Award iz Hrvatske i Kanade. Listu dobitnica pogledajte ovdje.
U Hrvatskoj matici iseljenika se 9. ožujka tim povodom održao prijam za dobitnice nagrada i organizatore, a pratila ga je dokumentaristička izložba Matičinih projekata. Dobrodošlicu gošćama uputila je Mirjana Piskulić i ravnatelj Matice Marin Knezović. Prijamu je nazočila i Nives Antoljak, članica žirija uime HMI za dodjelu nagrada Mreže. Gošće i domaćini iz Matice potom su otišli na otvaranje izložbe u Gornju Stubicu. U Galeriji dvorca Oršić, u organizaciji HMI i Muzeja seljačkih buna, u večernjim satima otvorena je „Retrospektiva“, izložba kanadske slikarice hrvatskoga podrijetla Karen Oremuš, također dobitnice priznanja. (dšš)

Fotografije: Snježana Radoš

     

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.