Varaždinski Vitez reda Umjetnosti i književnosti

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici orden je Raymondu Rojniku uručio francuski veleposlanik u našoj zemlji Philippe Meunier, koji je pritom osobito istaknuo Rojnikove zasluge za organizaciju 45. Varaždinskih baroknih večeri, kada je zemlja partner bila Francuska

Pred tridesetak dužnosnika i zvanica, varaždinskom uglednom kulturnom djelatniku, ravnatelju varaždinskog Koncertnog ureda Raymondu Rojniku 14. veljače uručeno je visoko odličje Viteza reda Umjetnosti i književnosti.

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici orden je uručio francuski veleposlanik u našoj zemlji Philippe Meunier, koji je pritom osobito istaknuo Rojnikove zasluge za organizaciju 45. Varaždinskih baroknih večeri, kada je zemlja partner bila Francuska.

- Najbolji naši umjetnici i sastavi bili su tada u Varaždinu i cijeli je događaj tada bio iznimno dobro organiziran i popraćen od publike i medija. - istaknuo je u svom obrazloženju dodjele ordena francuski veleposlanik.

Naš se Raymond tom prilikom zahvalio, osobito zbog činjenice da orden dolazi iz zemlje koja je odigrala iznimnu ulogu u povijesti glazbe - uključujući i barok - kao i u povijesti cijele kulture, od književnosti do mode. Naš se grad može podičiti i s činjenicom da sada imamo čak dvoje nositelja ovog visokog ordena - osim Rojnika, tu je i muzikologinja Zdenka Weber koja je također prisustvovala svečanosti.
(evarazdin.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.