Rezultati međunarodnog dječjeg likovnog natječaja Iserlohn – Neu-Isenburg – Zadar 2017.

Izložba i proglašenje najboljih radova bit će u Gradskoj galeriji u Iserlohnu 14. ožujka u 15.00 sati. Otvorenje izložbe u Neu-Isenburgu bit će 22. travnja u 10.30 sati u Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.v. Neu-Isenburg

Već sedamnaestu godinu zaredom organizira se međunarodni likovni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta. U dosadašnjim natječajima sudjelovalo je 5 000 djece, 300 učitelja i više od 200 škola i udruga iz 18 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije (Vojvodine), Slovenije, Mađarske, Austrije, Švicarske, Italije, Njemačke, Francuske, Nizozemske, Luksemburga, Belgije, Engleske, SAD, Australije, Čilea i Argentine.

Temu ovogodišnjeg likovnog natječaja „Moj dom je svako mjesto gdje moja obitelj spusti sidro“ odabrala je Zrinka Bačić iz udruge Mozaik Rim.
Na natječaj je ove godine pristiglo preko 400 radova iz pet zemalja: BiH, Hrvatske, Mađarske, Njemačke i Švicarske.

Natječaj je realiziran u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, Hrvatskim glasom Berlin, Hrvatskom udrugom Mozaik Rim, Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.v. Neu-Isenburg, Osnovnom školom Zadarski otoci Zadar i Hrvatskom nastavom Hessen.

Izložba i proglašenje najboljih radova bit će u Gradskoj galeriji u Iserlohnu 14. ožujka u 15.00 sati.

Izložba potom u ožujku putuje u Neu-Isenburg, a u rujnu u Zadar. Otvorenje izložbe u Neu-Isenburgu bit će 22. travnja u 10.30 sati u Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.v. Neu-Isenburg.

Budući da je u dosadašnjim natječajima bilo problema oko primitka pisama s diplomama za učenike i zahvalnicama za učitelje, ove ćemo godine školama, čije internetske adrese imamo, diplome i zahvalnice slati potpisane, a učitelji će sami dopuniti ime i prezime učenika i učitelja, zemlju, grad i školu.

S obzirom da već sada treba početi razmišljati o novoj temi sljedećeg likovnog natječaja i domaćinima izložbe, molimo Vas da prijedloge šaljete direktno na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Hrvatski glas Berlin.

Popis nagrađenih radova

  

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.