Mamićeva Mreža kao back cover Hidden Treasure eMagazinea

Inače, Mamićeva slika ‘Jedra sv. Petra’ krasila je naslovnicu proljetnog izdanja britanskog časopisa ‘Hidden Treasure’ u svibnju 2015. godine kada je imao samostalnu izložbu u Royal Opera Arcade Gallery u srcu Londona

Djelo dubrovačkog slikara Stjepka Mamića ‘Net – Cannes Edition’ (mix media na lanenom platnu, 100×80, 2017. godina) izabrano je za stražnju stranu korica uskršnjeg izdanja britanskog časopisa ‘Hidden Treasure eMagazine’.

U ovo izdanje, uz tekst o Mamiću, uvrštene su njegove četiri slike, od čega prvi put slika s motivom iz nove serije ‘Meduze’ s početka 2017. godine. Iste slike će biti uvrštene u ovogodišnje izdanje knjige ‘Hidden Treasure’ koja će iz tiska izići u srpnju ove godine.

Ovo je prvo javno predstavljanje slike iz nove serije ‘Meduze’ nakon iznimno svjetski uspješno predstavljene serije ‘Mreža’. Svojevrsni test hoće li ‘Meduze’ privući pažnju kao ‘Mreža’ je već u lipnju kada će dubrovački kapetan prvi put izlagati s jednim od najvažnijih pariških povijesnih udruženje umjetnika Le Société des Artistes Indépendants (Udruženje samostalnih umjetnika) na njihovom Salonu koji se prvi put od davne 1884. godine održava u Cannesu, u Salon du Vieux Port-Gare Maritime. Tada će na izložbi u mondenski poznatom Croisettu izložiti drugu sliku iz serije Meduze ‘Jellyfishes Armada’ dok je prva ‘Jellyfishes’ već otputovala u SAD.

O značaju povijesnog pariškog Salona des Independants najbolje svjedoči činjenica da su njegovi članovi i osnivači bili Paul Cezanne, Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec , Camille Pissarro, Albert Dubois-Pillet, Odilon Redon, Georges Seurat, Paul Signac te da su s njima izlagali i Henri Matisse, Jean Metzinger, Vincent Van Gogh, Picasso i brojni drugi.

Inače, Mamićeva slika ‘Jedra sv. Petra’ krasila je naslovnicu proljetnog izdanja britanskog časopisa ‘Hidden Treasure’ u svibnju 2015. godine kada je imao samostalnu izložbu u Royal Opera Arcade Gallery u srcu Londona nadomak Trafalgar Squerea. Tada je u časopisu objavljen i intervju s dubrovačkim umjetnikom i pomorskim kapetanom.
(www.dulist.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.