Proslava Majčina dana u Sydneyju

U hrvatskoj zajednici slavilo se na tri mjesta, odnosno u organizaciji folklornih grupa - AFG "Braća Radić" u Scofieldsu, AFGH "Linđo" u HK "Kralj Tomislav" u Edensor Parku i HFG "Domovina" u dvorani Hrvatskog katoličkog centra u Blacktownu

Prošle subote, 13. svibnja u Sydneyju je u hrvatskoj zajednici svečano proslavljen Majčin dan na tri mjesta, odnosno u organizaciji tri folklorne grupe - AFG "Braća Radić" u Scofieldsu, AFGH "Linđo" u HK "Kralj Tomislav" u Edensor Parku i HFG "Domovina" u dvorani Hrvatskog katoličkog centra u Blacktownu.

Majkama na dar bogati program s recitacijama i plesovima iz Hrvatske pripremili su folkloraši AFG "Braća Radić", a u goste je stigla i AFGH "Mladi Frankopani" koja djeluje pri HD "Sydney" Punchbowl. Goste je tijekom večeri zabavljao hrvatski glazbeni sastav "Plavi". Puno pohvala dobila je i koreografkinja Natalie Žabek koja je za tu priliku pripremila novi program u kojega je uključila i najmanje članove.

U dvorani HK "Kralj Tomislav" proslavu Majčina dana organizirala je Australsko-hrvatska folklorna grupa "Linđo". Plesnu glazbu svirali su članovi sastava "Zakon" i dobili zasluženi pljesak gostiju.

Hrvatskoj folklornoj grupi "Domovina" na proslavi u dvorani Hrvatskog katoličkog centra u Blacktownu su se pridružili i članovi HFG "Zagreb" iz Wollongonga. Za zabavu se pobrinuo glazbeni sastav "Dobre
vibracije". Nakon Majčinog dana, već se vrše pripreme i za proslavu Dana očeva.

Tekst: Franjo Harmat; Foto: Ankica Žabek

  

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.