Hrvatska humanitarna noć u Švicarskoj

9. rujna 2017., Švicarska

Ideju za humanitarnu akciju potaknula je Hrvatska humanitarna udruga u Švicarskoj– HHUŠ, a uz pomoć četiri udruge iz Schaffhausena - NK Dinamo Schaffhausen, hrvatskog kulturno-umjetničkog društva «FALA», fitnes udruge «CROFit» te udruge «Matija Gubec» ove će se godine skupljati financijska sredstva za boravak bolesne djece u Švicarskoj

Djeca u Hrvatskoj, kojoj je dijagnosticirana maligna bolest, nakon liječenja u zagrebačkoj bolnici, moraju proći sedmotjedni tretman protonskog zračenja, koji se izvodi u Paul Scherrer Institutu u Villingenu (AG), u Švicarskoj.
Iako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokriva troškove zračenja, mnogim obiteljima nemoguće je financirati dugotrajni smještaj u Švicarskoj, dnevne troškove putovanja do instituta, te ostale izdatke koje imaju tijekom boravka u Švicarskoj.
Nažalost, sveviše djece iz Hrvatske mora na liječenje u Paul Scherrer Institut a financiranje takvog liječenja mnogima predstavlja dodatnu prepreku.
Pet hrvatskih udruga u Švicarskoj odlučilo je 9. rujna organizirati zabavu u Reckensaali u Thayngenu te prikupljati donacije za roditelje bolesne djece, koji nemaju financijskih sredstava kako bi omogućili svom djetetu liječenje u Švicarskoj.
Ideju za humanitarnu akciju potaknula je Hrvatska humanitarna udruga u Švicarskoj - HHUŠ. Uz pomoć četiri udruge iz Schaffhausena - NK Dinamo Schaffhausen, hrvatskog kulturno-umjetničkog društva «FALA», fitnes udruge «CROFit» te udruge «Matija Gubec» ove će se godine skupljati financijska sredstva za boravak bolesne djece u Švicarskoj.
Pozivamo sve ljude velikog srca da se pridruže zabavi uz glazbenu pratnju Quattro Benda iz Schaffhausena i TS „Crveno lišće“ iz Stuttgarta.
Svi prihodi te večeri biti će donirani roditeljima bolesne djece.
(moja-domovina.net)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.