U Novome počela Matičina Mala škola

Objedinjeni sadržaj svih radionica bit će prikazan u na večernjoj završnoj priredbi, kojom će se ujedno obilježiti i 25. godišnjica ovog jedinstvenog programa u Lijepoj Našoj

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 17. srpnja započela je jubilarna, 25. po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program Škole se odvija u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica do 28. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Ovogodišnji je program okupio rekordnih 78 polaznika, uzrasta 9-16 godina, iz 16 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Omana, Katara, Švicarske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Slovenije, Nizozemske, Francuske, Španjolske i Hrvatske.

Objedinjeni sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak, 27. srpnja na večernjoj završnoj priredbi, kojom će se ujedno obilježiti i 25. godišnjica ovog jedinstvenog programa u Lijepoj Našoj.

Tekst: Lada Kanajet Šimić

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.