Peta večer Hercegovine u Posavini

Riječ je o velikoj gospodarskoj i kulturnoj manifestaciji koja na svojevrstan način otvara 1. rujna ove godine sadržaje 22. Dana hrvatskog filma u Orašju

Uoči premijere filmskog festivala „Dani hrvatskog filma“, u Orašju će se 1. rujna održati peta „Večer Hercegovine u Posavini“. Nastavljena je tradicija održavanja susreta, prije svega gospodarstvenika i osoba iz javnog života, najprije u Hercegovini tijekom sajma gospodarstva u Mostaru, a onda uzvratno u Orašju uoči filmskog festivala. Domaćini „Večeri Hercegovine u Posavini“ su Vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije. Manifestacija će biti održana u Športsko kulturnom centru Aqua centar Bazeni Orašje.

- Očekujemo u Orašju do 700 gostiju, među kojima će biti visoki dužnosnici iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske među kojima očekujemo i ravnatelja Hrvatske matice iseljenika gospodina Miju Marića, te predstavnike županija domaćina manifestacije, čelnike javnih institucija, kao i kulturne te sportske djelatnike i u najvećem broju gospodarstvenike. Večer će biti obogaćena i kulturnim sadržajima, nastupima KUD-ova iz Hercegovine i Posavine. Ovo je velika gospodarska i kulturna manifestacija koja na svojevrstan način otvara sadržaje 22. festivala „Dani hrvatskog filma“ u Orašju. Za nas je ona značajna jer u neformalnom druženju gospodarstvenici uspostavljaju još bolju suradnju, a također nastojimo još čvršće uvezati Posavinu i sa ostalim gostima iz raznih segmenata javnog života, kazao je u susret manifestacijama predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

Izvor: Županija Posavska

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.